Hermosärky, olkapää, tenniskyynäpää ja niska

Aito suomalainen jäsenkorjaus Jari Sipilä ajanv. 040 5879410

Hermosärky-heijastekivut

Hermoheijastekipu eli kiputilat joiden syy on muualla, yleensä selkärangan nikamien alueella ja kipualue säteilee kauempana kehossa.

Hoito ja löydöt hermoheijastekipuihin ovat kehittyneet yli 25 vuoden tutkimuksen ja kokemuksen sekä tuhansien hoidettujen asiakkaiden kanssa tehtyjen havaintojen perusteella.

Hermoratatutkimuksissa ja kokeissa ei yleensä löydy mitään syytä. Suomeksi tarkoittaa tilaa esim. toispuoleista niskasärkyä tai olkapään kiputilaa, joka voi olla hyvinkin kovaa kipua, josta kuitenkin puuttuvat hermopinnelöydökset.

Pitkään hoitamatta ollut olkapään heijastekipu voi johtaa jäätyneen olkapään syntymiseen. Kivun vuoksi liikerata pienenee ja liikekivun lisäksi syntyy leposärky ja lopulta jäätynyt olkapää, joka ei enää liiku juuri ollenkaan.

Hermoheijasteen kipu on hallitseva ja osan ihmisistä valtaa jo epätoivo, koska kipua on hankala kuvailla kuinka se tuntuu. Tyypillistä on, että sitä ei voi tarkasti koskea, ei ole tarkkaa paikkaa.

Kipualueita voi olla laajallakin alueella, jäytää, kuten hammassärky, tuntua vihlomisena, jomottavana tai kireytenä yms. epämääräisenä.

Äkillinen toispuoleinen niskakipu on tyypillinen heijastekipu.

Niskan vääntely on turhaa, koska syy löytyy muualta kuin niskasta vaikkakin kipu on siellä.

Nikamaheijastekipujen tunnistaminen ja hoito opetetaan Selkäaseman jäsenille koulutuksissa.

JS Selkäaseman sivustolla osa täsmällisistä heijastekivuista on julkaistu piirrettyinä jo vuonna 2006.

Ajanvaraus p. 040-5879410