Hoitosäännöt

Aito suomalainen jäsenkorjaus Jari Sipilä ajanv. 040 5879410


Jäsenkorjauksen hoitosäännöt / hoitokäytänteet

Tervetuloa lukemaan Suomen ensimmäiset ja ainoat jäsenkorjauksen hoitosäännöt / hoitokäytänteet. Jokainen Aitoa suomalaista jäsenkorjausmenetelmää käyttävä on noudatettava työssään.

Suomen Jäsenkorjaajakoulu on jäsenkorjauksen edelläkävijä monella tapaa. Kunnollinen opetus näkyy jäsenkorjaajien ammattitaidossa ja menetelmän kehittyneisyydessä. Vuonna 2014 tein pääkouluttajana Suomen ensimmäiset jäsenkorjauksen hoitosäännöt alalle, ne ovat alla luettavissa. ( Hoitosäännöt ovat tekijänoikeudella suojattu, tekijä Jari Sipilä 2014 ).

Hoitosäännöt Suomen Jäsenkorjaajakoulun opettamassa suomalaisessa jäsenkorjauksessa:

Aito suomalainen jäsenkorjausmenetelmä on hieronnan ja liikehoidon hoitomuoto. Se on lempeä ja turvallinen sekä tehokas hoitotapa, sitä on käytetty tässä muodossa vuosikymmenet ja hoidettu tuhansia ihmisiä. Yhä kasvavassa suomalaisten jäsenkorjaajien joukossa on yhä enemmän myös terveydenhuollon ammattilaisia ja koulun käyneiden jäsenkorjaajien suosio kasvussa. Suoritettujen hoitojen määrän ja vaativuuden kasvaessa sekä uusien ammattien ja uusien sairauksien vuoksi koulutuksessa seurataan menetelmän sopivuutta näihin.

Menetelmällä ei tiedetä koskaan aiheutetun vahinkoa kenellekään.

Säännöt, sallitut otteet:

1. Kaikki koulun opettamat turvalliset ja täsmälliset nivelten liikeratoja korjaavat hoito-otteet.

2. Jäsenkorjaajakoulun opettamat käytännössä toimivat turvalliset parannustavat.

3. Koulutetun hierojan käyttämät otteet, venytykset. Pois lukien kyynärpäällä hieronta.

4. Liikehoidot, nivelten luonnollisia liikeratoja noudattavat mobilisaatiot.

5. Tarvittavat testit.

Suomalaisella jäsenkorjauksella saadaan erittäin hyviä tuloksia tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, se on asiakkaalle miellyttävä ja turvallinen hoitomuoto. Sitä voidaan käyttää ylläpitämään hyvää terveyttä, elvyttää nivelten ja lihasten toimintaa. Hoidon jälkeen voi ilmetä hieronnasta tuttua jälkisärkyä 2-3 päivää, nivelten liikeratojen palautumisesta johtuvaa kudosten jälkisärkyä voi esiintyä. Aineenvaihdunta ja nesteen poistuminen voi nopeutua. Tietysti uni voi maistua paremmin, joskus virkeystaso kasvaa kipujen poistumisen myötä.

Säännöt, ei-sallitut otteet:

1. Niskaa ei saa vääntää nopeasti eri suuntiin.

2. Mitään selän aluetta ei saa painella rajusti, tai äkillisesti.

3. Jalan tai käden riuhtaisut ovat kiellettyjä.

4. Kaikki nivelten luonnolliset liikeradat ylittävät otteet ovat kiellettyjä.

5. Kontraindikaatiotapaukset, eli vasta-aiheita hoitamiselle, kaikissa tapauksissa on hoito kielletty. Näihin kuuluvat mm. reumataudit, tuoreet murtumat, akuutit verenkiertohäiriöt, akuutit hermotulehdukset ja tuntopuutokset. Jotkin lääkkeet, kuten Marevan verenohennuslääkitys ovat hoidolle vasta-aiheita, samoin muutkin verenohennuksen lääkkeet.

6. Sopimattomia ovat kaikki otteet, jotka aiheuttavat isoja verenpurkaumia. Myös kyynärpäällä painaminen ja hankaaminen on täysin kielletty.

7. Kaikki liikaa kipua aiheuttavat otteet ovat kiellettyjä. Kivun tunne on yksilöllistä ja asiakas määrää hoidossa käytettävien otteiden pitävyyden ja voiman, mukaan lukien testiliikkeet ja venytykset.

8. Raskaana olevia voidaan hoitaa rajoittamalla hoito yläselkään. Lapsia hoidetaan ainoastaan lääkärintarkastuksen jälkeen, vauvaiässä olevia ei hoideta ollenkaan. Murrosikäisiä voidaan hoitaa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, huoltajan oltava mukana hoitokäynnillä.

9. Suomalaisessa jäsenkorjausmenetelmässä hoitaja käyttää vain käsiään, voiteita, paperia sekä hierontapöytää ja hoitotuoleja. Apuvälineet, kuten selkäkiilat, selkälaudat yms. eivät kuulu tähän hoitoon.

10. Menetelmään ei kuulu uskottelu, että jäsenkorjaaja voisi poistaa jalkojen eripituisuuden, se on pelkkä myytti ja uskomus vailla mitään tieteellistä näyttöä. Ihmisen jalat ovat luonnostaan jonkin verran erimittaiset, samanmittaisia jalkoja ei ole olemassakaan.

11. Aitoon suomalaiseen jäsenkorjaukseen ei saa yhdistellä mitään muuta terapian muotoa hoidon aikana kertomatta siitä ensin hoidettavalle. Esim. faskiahieronta ei kuulu suomalaiseen jäsenkorjaukseen.

12. Menetelmä ei perustu uskonnollisiin näkemyksiin, ei myöskään kansantaruihin, tai taruolentoihin, nämä eivät kuulu suomalaiseen jäsenkorjaukseen millään tavoin.