Jalkojen eripituisuus


Jalat ovat aina eripituiset, jos niitä verrataan keskenään, koska ihminen on kiistattomasti toispuoleinen.
Luonnollista pituuseroa voi olla jopa 2 senttiä sen aiheuttamatta mitään selkäkipuja.

Jotkin hoitosuunnat pitävät jalkojen erimittaisuutta selkäkipujen syynä, mutta se ei tietenkään ole totta, kuten ei sekään, että  joku voisi korjata jalat samanmittaisiksi.
Tämä kaikki on pelkkää uskomusta ja helppo asiakkaankin tarkistaa mittaamalla jalat pienen kävelylenkin jälkeen uudestaan. Ne eivät pysy samanmittaisina. Me tiedämme tämän, koska halusimme aikoinaan myös nähdä sen niin, mutta -90 luvun alussa asiakkaamme saivat näkemyksen muuttumaan yhdellä kysymyksellä: 

Ovatko jalat pysyneet samanmittaisina? Ei, ei löytynyt, vaikka aluksi siltä näytti. 
Tästä kysymyksestä sai alkunsa hoitomenetelmä, joka nykyään tunnetaan nimeltä: Aito suomalainen jäsenkorjaus.


Aidossa suomalaisessa jäsenkorjauksessa ei ole sellaista uskomuksellista hoitoa kuin "jalkojen erimittaisuuden korjaus", luut kun eivät käsin vetämällä jatku. Toki jalasta vetämällä voi jokin lukkiuma aueta ja olo hiukan helpottua, mutta pituusero ei siitänsä muutu. Kyse on todella uskomuksellisesta asiasta ja on jokaisen helppo tarkistaa toisiltaan. Vähäisenkin anatomiaan tutustumisen jälkeen on selvää ettei jalkojen erimittaisuutta voi käsin poistaa.    

Luonnollista jalkojen eripituisuutta on terveillä ja selkäkivuista kärsivillä, tällaista jalkojen pituuseroa ei siis voi pitää SI-nivelen, lantiokorin, polvi,- tai selkävaivojen syynä, muutenhan me olisimme kaikki aina kipeitä, eikö vain?

Mistä sitten on kysymys?


Esimerkiksi nilkan nyrjähdys muuttaa jalan pituutta ja vaikuttaa koko kehon asentoon. Suomalaisessa jäsenkorjauksessa korjataan nilkka silloin alkuperäiseen asentoonsa palauttamalla oikeat liikeradat luonnolliseen tilaan, kuten se terveenä oli.
Kyse on yhden jalan "mekaanisesti" muuttuneesta pituudesta jonka tiedetään terveysopin mukaan aiheuttavan skolioosia ja latuskajalkaa. 
Yhden jalan pituus voi muuttua lyhyemmäksi, tai se voi pidentyä. Jalan pidentyminen asentovirheen vuoksi on suomalaisen jäsenkorjauksen havainto, tätä ei ole aiemmin ollut missään menetelmässä, siksi sitä ei myöskään osata korjata kuin tällä menetelmällä.

Me emme tavoittele samanmittaisia jalkoja, vaan kehon luonnollista tasapainoista tilaa ja hyväksymme ihmisen toispuoleisuuden. 

Suomalainen jäsenkorjausmenetelmä perustuu anatomisiin lähtökohtiin, pyrimme vältämään uskomuksia. Asioita kannattaa uskomusten sijaan testata itse ja olla uteliaan kriittinen. Asikashan voi aina pyytää lähtömittauksen, ottaa sitten pienen kävelylenkin ja uusintamittauksen ja verrata muutuiko mikään.
Suomen jäsenkorjaajakoulun suorittanut jäsenkorjaaja voi opastaa havaitsemaan ja näyttää muutokset ennen ja jälkeen hoidon.

Koulutettu suomalainen jäsenkorjaaja tunnistaa liikkuvat nivelet sekä liikerataestoiset nivelet ja revähtymät yms. nopeasti. On eräänlainen ammattitaidon tae ettei jäsenkorjaajan tarvitse hoitaa koko kehoa etsien vikaa, koska terveet nivelet eivät tarvitse hoitamista on järkevää keskittyä viallisiin liikeratoihin.

Ilmaisu "mekaaninen muutos"on Suomen Jäsenkorjaajakoulun kehittämä termi nilkan nyrjähdyksen aihettamiin muutoksiin nivelen asennoissa.
Terveysopin viitaus tekstissä, lähde: Kaarina Kari, Väinö Lahtinen Terveysoppi 1960.
  
Comments