Fasettilukko ja Kierto-pyöritys-mobilisaatio©

Selän ja fasettilukkojen hoitamiseen olen kehittänyt suomalaiseen jäsenkorjaukseen tehokkaan KIERTO-PYÖRITYS-TEKNIIKAN©. Ote on nimeltään Kierto-pyöritys©mobilisaatio, sillä hoidettaessa ei tarvita minkäänlaisia äkillisiä paineluita selkään. Hoito tapahtuu istualtaan. © Tekijänoikeudet menetelmän kehittäjä Jari Sipilä.

Toinen ote on nimeltään Kierto-rullaus©mobilisaatio, sekin on parasta otteiden aatelia, sillä voidaan hoitaa jumiutuneet hartiat löysiksi hetkessä. Hoito tapahtuu istualtaan.

Hoitamisen aikana selän liikkuvuus lisääntyy ja fasettilukot naksahdella auki.

© merkkillä merkityt otteet ja niiden nimet ovat tekijänoikeudella suojattuja. Otteisto on opetettu myös Suomen Jäsenkorjaajakoulussa 2011 alkaen, niitä ei ole aiemmin ollut jäsenkorjauksen menetelmissä. ( Tekijänoikeudet Jari Sipilä 2006©, Suomen Jäsenkorjaajakoulu, Selkäasema® ).

Fasettilukko, tai facettilukko tarkoittaa nikamien välisten nivelten hakaumatilaa, mutta se ei synny ilman syytä.

Mikä aiheuttaa fasettilukon?

Nikaman sijoiltaanmeno. Yksinkertaisesti ajatellen jotakinhan pitää olla pitää pielessä, jos nivelet takertuvat toisiinsa.

Usein kuulee puhuttavan fasettilukkojen aukaisusta." Lukkotilaa ei kuitenkaan voi syntyä ilman osittaista nikaman sijoiltaanmenoa (subluksaatio)". Luit juuri määritelmän fasettilukon syntymisestä, joka on ensi kertaa määritelty tässä, (Jari Sipilä 2006 tekijän oikeudet).

Fasettilukko estää nikamien liikettä ja voi olla osasyynä välilevyn pullistumaan heikentämällä sen toimivuutta.

Moni kärsii kroonistuneista nikamalukoista ja jatkuvien "aukaisuhoitojen" tuomista muutoksista selkärangassa. Yksi tällainen on rintarangan jäykistyminen, jatkuva särky, pakotus ja lihasryhmien surkastuminen.

Selkäranka ei pidä kovista otteista ja kysehän on millimetrin luokkaa olevista vioista.

Toisinaan, kun selässä tapahtuu usean nikaman sijoiltaanmeno voi näyttää liike isoltakin, kuten viereisessä kuvassa. Kuva on ainutlaatuinen, koska siinä on ensimmäistä kertaa tallennettu, joskus kiisteltykin, nikamien sijoiltaanmeno. Nikamat eivät ole linjassa.

Kudokset ärsyyntyvät virheasennosta ja tulehtuvat. Vaivojen toispuoleisuus on yleistä. Tämän ymmärtäminen on hyvin yksinkertaista.