Nilkka, nilkan nyrjähdys.

Moni ihminen kärsii jalan alueen vaivoista, turhaan. Venytys ei auta eikä lepokaan. Valtaosa niistä on pienellä hoitotoimella hoidettavissa.

Nyrjähdyksen jälkeinen asentovirhe jäykistää nilkan liikkuvuutta, tästä voi syntyä kipeä akillesjänne ja kireä pohjelihas, polven vajaa liike, polvi joka ei suoristu ja sitä kautta lonkan kireys sekä selän toispuoleiset kiputilat.

Urheilijoilla nämä vaivat ovat hyvin yleisiä. Voit nähdä urheilukisoissa pitkän matkan juoksijoita joiden esittelyssä kerrotaan, että juoksija on kärsinyt pitkään toisen jalan rasitusongelmista, yleensä pohje tai polvivaiva. Miksi vain toinen jalka rasittuu ja toinen ei? Saman verran askelia. On hyvin todennäköistä, että nilkkaa ei ole korjatttu.

Nyrjähtänyt nilkka pitäisi aina tarkistaa ja korjata kohdalleen, koska nyrjähtänyt ja asentovirheeseen jäänyt nilkka muuttaa jalan pituutta ja koko kehon asentoa. Jalka muodostaa suoran toimintaketjun selän kanssa.

Latuskajalka, jalkapöydän ongelmat, luupiikki kantapäässä ja monta muuta jalan alueen vaivaa saa alkunsa pienestä nyrjähdyksestä. Virheellinen toiminta vaikuttaa myös verenkiertoon ja nivelten aineenvaihduntaan.

Sellaisella asialla, että jalkojen luonnollinen eripituisuus aiheuttaisi ongelmia, on pelkkä myytti, uskomus. Sen sijaan on näyttöä, että nilkan nyrjähdys muuttaa jalan pituutta. Tämähän opetettiin ennen koulun terveysopissa.

Jalat ovat aina eripituiset, ei ole olemassa samanmittaisia jalkoja. Ihminen on kiistattomasti toispuoleinen luustoltaan kuin lihaksistoltaankin. Katso lisää alla olevasta linkistä Aito suomalainen jäsenkorjaus www.jasenkorjaajakoulu.com