SI-nivelen hoito. SI-nivelkipu ja sen korjaaminen.

    

SI- nivelen kipu on toispuoleinen vaiva alaselässä, mutta miksi SI-nivel sitten kipeytyy?

Jotkin hoitosuunnat pitävät jalkojen erimittaisuutta selkäkipujen syynä, mutta se ei tietenkään ole totta, kuten ei sekään, että  
joku voisi korjata jalat samanmittaisiksi.
Tämä kaikki on pelkkää uskomusta ja helppo asiakkaankin tarkistaa mittaamalla jalat pienen kävelylenkin jälkeen uudestaan. Ne eivät pysy samanmittaisina. Me tiedämme tämän, koska halusimme aikoinaan myös nähdä sen niin, mutta -90 luvun alussa asiakkaamme saivat näkemyksen muuttumaan yhdellä kysymyksellä: Ovatko jalat pysyneet samanmittaisina? 

Huomasimme, että tutkimustapa on väärä, ei pidä mitata jalkoja keskenään. Koska jalat ovat luonnostaan eripituiset se ei siis voi mitenkään olla selkäkivun aiheuttaja. Asia on helppo tarkistaa anatomian kirjoista. 
Oikea tapa tehdä tukimusta on tutkia yhden jalan pituuden muuttumista, ei jalkojen.

Miten SI-nivelen sijoiltaanmeno, tai lukkiuma korjataan?

Si-nivelen lukkiuma aiheutuu (aidon suomalaisen jäsenkorjauksen mukaan) nilkan nyrjähdysperäisestä syystä. Pieni virheasento jatkaa matkaansa ylöspäin lantion kallistumana ja kiertymänä, selkärankaa ylös niskaan saakka.
 
Nyrjähdyksen seurauksena jalan pituus muuttuu aina jonkin verran.
Nilkan asentovirhe muuttaa siis jalan pituutta ja vaikuttaa SI-niveleen, 
siksi on tärkeää korjata nilkan asento.
                                                                                                                                                               
Itse Si-nivelen korjaus on helppo tehdä ja tietenkin nilkan korjaamisen jälkeen SI-nivel asettuu luonnolliseen tilaansa.
        
On jo pitkään tiedetty, että nilkan nyrjähdys voi aiheuttaa skolioosia sekä lattajalkaa (Kaarina Kari - Väinö Lahtinen, Terveysoppi 1960), eli lyhentää jalan mittaa. 

Se, aidon suomalaisen jäsenkorjausmenetelmän havainto, että nilkan asentovirhe voi myös pidentää jalkaa on todellinen löytö.
Sitä ei ole aiemmin löydetty missään jäsenkorjauksen menetelmistä, tai havaittu missään muussakaan hoitomenetelmässä, kaikista hienoista menetelmistä huolimatta. 
Tila on mitattu myös laserilla sairaalaolosuhteissa 18 vuotta sitten. Tälle tilalle on annettu nimeksi yläasentoinen nilkka. 
Nilkassa on havaittavissa liikeratapuutteita ja jouston puute. Pituuden muuttuminen voi olla 3 - 11 mm, joka varmasti tuntuu SI-nivelessä.
 
Ja myös usein toistuva noidannuoli lienee sen peruja, samoin muuta syytä vaille jäävät akillesjännevaivat, jalkaterän ja pohkeen vaivat sekä jännerakenteiden ongelmat ja kantapään vaivat.
Väärä askeltaminen näkyy myös kenkien erilaisena kulumisena.
  
Oikea mittaustapa on makuulla, kun tutkitaan nilkan ja polven aluetta. Lantion vinoutta voidaan tutkia seisten eri testein. 

( Tekijänoikeudet Jari Sipilä 1994-2016. Osittainenkin koipointi ilman lupaa kielletty ).

Katso lisää alla olevasta linkistä, suomalainen jäsenkorjaus. Suomen Jäsenkorjaajakoulu.
Comments